Сюжет и каст

Go down

Сюжет и каст

Писане  Admin on Чет Сеп 03, 2009 3:58 pm

1988 година. Красотата на една млада студентка покорява всички обкръжаващи. Прекрасна и свободна, Мария Клара пробужда желания, възпламенява страстта. Вагнер Лопес, вдъхновен композитор, влюбен в своята епоха, написва за нея песента „Музата на лятото" („Musa do Verao"). „Musa do Verao" има голям успех в страната, а скоро и в чужбина под името „Summer Spell". Тази песен се превръща в „треска" и Мария Клара се вживява в ролята на първоизточник на тази „епидемия". В продажба излиза парфюм и козметика с марката „Summer Spell", а Мария Клара става ексклузивен модел и лице на тази линия парфюмерия и козметика. Образът й се появява навсякъде - в телевизионни реклами и на кориците на списанията, става много популярна.Наслаждавайки се на своя главозамайващ успех, Вагнер и Мария Клара определят деня на сватбата си. Подготвя се огромен празник. Но плановете на влюбените се нарушава от ужасна постъпка на Убалдо Кител, мъж, причисляван към бохемите в Рио де Жанейро, известен със своите необикновени постъпки и цинизъм. В деня на сватбата, Убалдо нахлува по време на церемонията и настоява Вагнер Лопес да признае публично, че е откраднал песента от него. Лудият настоява на това, че музиката, с която Мария Клара е станала известна, е написал той. Започва се със скандал, а по някое време Убалдо губи контрол и се нахвърля върху Вагнер... Композиторът умира пред очите на стотиците поканени.
Издигане на импресарио

Трагичните събития, сполетели годеника, принуждават Мария Клара да промени коренно своята съдба, в това число и своята кариера. Започва стремително издигане, подобно на траекторията на метеорит в нощното небе, но не в ролята на топ-модел, а в ролята на импресарио. Решена да използва своя творчески потенциал, Мария Клара се пробва като актриса, но това не й подхожда, тъй като тя никога не е представяла себе си като актриса, което я навежда на мисълта, че не това е нейното призвание. Тя решава да заложи на своята чувствителност в търсене на своята най-силна творческа страна. Много отдавна сърцето на Мария Клара е отдадено на музиката и тя решава да се вслуша в него. Тя става организаторка на различни шоу-програми с участието на звезди.

След известно време тя става уважаван импресарио, без да се отказва през това време от доходите, които й носи лиценза на марката „Summer Spell". И нейната работа стремително се насочва на горе, само на горе.
В днешно време, Мария Клара е жена, която с лекота преодолява всички трудности по пътя си. Преуспяваща в шоу-бизнеса, тя е пример как някой може да се издигне по стълбицата на славата без ничия помощ. Благодарение на своята отдаденост и честност, „музата" постига своите цели. Името й става синоним на успеха и по цял свят името й се свързва с успешно предприятие. Нейната гледна точка се уважава не само от известните хора, не само от многото артисти в страната, но и в чужбина. Този успех води след себе си и тълпа от завистници. За едни тя е другата, лошата страна на монетата, следствие от големия успех. Но не и за самата Мария Клара. Тя иска да живее пълноценно, иска да бъде щастлива.
Завръщане в киното

Фернандо Аморин - вдовец, чийто единствен грях е това, че се е влюбил в много богата жена. Баща му, фризьор, винаги е учил сина си да бъде обикновен, но с достойнството човек. В своите най-смели мечти Фернандо се вижда като кинорежисьор. Но изведнъж в света на неговите фантазии се появява елегантната и романтична девойка Беатриз. Фернандо и Беатриз се влюбват един в друг. Но на пътя им застава едно огромно препятствие - Линеу, бащата на Беатриз, който е собственик на множество вестници, списания, радио станции и телевизия. Той не одобрява и не приема избора на дъщеря си. Опитва се да я убеди с аргументи, че няма никаква полза за нея едни отношения със сина на бедния фризьор. Опитвайки се да отдалечи дръзкия ухажор на своята дъщеря, Линеу вдига скандал, правейки така че Фернандо да не може да започне работа никъде, унизява го всячески.
За да издържа семейството си (Беатриз очаква дете от него в този момент), Фернандо е принуден да приеме поканата за работа в една френска компания, която снима филм в Мароко. И тази ситуация е в негова полза. Той се втурва с главата напред в работата, отричайки се от семейния живот и осъществявайки своята детска мечта, а тъкмо му се е родило второ дете. Не закъснява и изкачването му по служебната стълбица, навлизайки по този начин в сферата на световната кинематография. В днешно време, Фернандо е един от най-добрите режисьори, филмите му получават признание, а също така и множество престижни награди. В последния си проект, в едно от най-добрите европейски кина, той разказва за Бразилия. Междувременно, откакто напуска страната си, той не се е връщал нито веднъж.
Тъмната страна на славата

Всеобщата известност на Мария Клара предизвиква различни чувства. Няма страдащи знаменитости, целият успех е само за малко хора - поклонници, отговорни за запазване на мита, създаден около тях. Някои знаменити личности предизвикват страст, а други - отвращение. Има такива, които просто ги игнорират и такива, които всячески се опитват да им подражават. Отношението към тях е различно. Но има и такива, които се опитват да приличат на тях.

Мария Клара е живият пример, легенда за Лаура. Тази авантюристка подражава на Мария Клара, която за нея е идол. Но всъщност, Лаура е привлечена не от личността на своя кумир, а от парите и славата й. И за да постигне своите цели, тя е готова да премине по най-простите и най-малко пожертвувателните пътища. Със своя съмишленик, Маркос, тя измисля как да се приближи до импресариото и да постигне пълен успех. Използвайки измама и коварство, тя спечелва доверието на Мария Клара. Подобно на отровна змия, Лаура малко по малко разрушава съпротивителните сили на своята жертва, тровейки я със своята отрова, създавайки хиляди интриги, узнавайки важни тайни.
Как успява да постигне това? Устройва маскарад при всеки удобен случай, използвайки пресметливостта на своя съучастник, който е роден с талант за престъпления. Лаура е най-опасния човек в тази история.
„Fama" - списание за знаменити личности

Списание „Fama" („Слава") е един от индикаторите за известните хора, инструмент, с помощта на който се измерва степента и величието на славата. Тези, за които се пише в това списание са сред най-известните хора или в последствие стават известни. „Fama" не пише постоянно за едни и същи хора, не обсъжда икономика, не коментира политиката, а представя само онези, които са в добра форма. Прекрасни и здрави хора. Знаменитости и преуспяващи бизнесмени, понякога тези, които са интересно според мнението на списанието, понякога тези, от които се интересуват хората, но винаги си остава желано от милиони читатели, говорейки изключително за красивото и яркото.

Начело е талантливия Ренато Мендес, в чиито ръце списанието се превръща в универсален инструмент и застрашително оръжие. Статиите, публикувани в списанието, може да помогнат в кариерата на който и да е артист или знаменитост или да постави върху него кръст. За човек, който се намира в центъра на всеобщото внимание, редакторът в зависимост от своите интереси може да напише както нещо добро, така и нещо лошо. За това всички се боят.
Но има място и за романтизъм и истински талант. Известна от много години, Мария Клара често става героиня на такива публикации. Списанието има курорт, където изпраща знаменитостите. Посещението на това място винаги е било желано. Там, по желание, те могат да бъдат снимани, да дават интервюта под открито небе. И съществува „Espaco Fama" - ексклузивно място за вечери и важни срещи, където се случва абсолютно всичко...

avatar
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 4897
Присъедини се към дата * : 26.07.2009
Възраст * : 20

Вижте профила на потребителя http://telenovelibg.8forum.info

Върнете се в началото Go down

Re: Сюжет и каст

Писане  Admin on Чет Сеп 03, 2009 3:59 pm

Мария Клара Мело Диниз — Малу Мадер (Malu Mader)
Фернандо Аморин — Маркос Палмейра (Marcos Palmeira)
Ренато Мендес — Фабио Асунсао (Fábio Assunção)
Беатрис Аморин — Дебора Евелин (Deborah Evelyn)
Дарлен Сампайо — Дебора Секо (Deborah Secco)
Жаклин Жои — Жулиана Паеш (Juliana Paes)
Лаура — Клаудия Абреу (Cláudia Abreu)
Маркос Ранжел — Марсио Гарсия (Marcio Garcia)
Корина Диаз — Нивея Мария (Nívea Maria)
Инасио Аморин — Бруно Галиасо (Bruno Gagliasso)
Уго — Енри Кастели (Henri Castelli)
Владимир Кумбра — Марсело Фария (Marcelo Faria)
Евалдо Корея — Режиналдо Фария (Reginaldo Faria)
Дора Лима — Рената Сора (Renata Sorrah)
Отавио Албукерке — Тиаго Ласерда (Thiago Lacerda)
Салвадор Аморин — Роберто Бонфим (Roberto Bonfim)
Фабио Васконселус Аморин — Бруно Ферари (Bruno Ferrari)
Адемар Сампайо — Даниел Дантас (Daniel Dantas)
Ернесто Лопес — Роберто Пирило (Roberto Pirillo)
Таня — Лавиния Власак (Lavinia Vlasak)
Ана Паула — Ана Беатриз Ногейра (Ana Beatriz Nogueira)
Йоланда — Наталия Тимберг (Nathalia Timberg)
Даниел — Каду Молитерно (Kadu Moliterno)
Елоиза — Кларис Нискер (Clarice Niskier)
Фабиана — Жоана Лима Верде (Joana Lima Verde)
Сандра Мотиньо — Жулиана Кнуст (Juliana Knust)
Ноемия — Жулия Лемерц (Júlia Lemmertz)
Олга — Кристина Амадео (Cristina Amadeo)
Габи — Луиза Валдетаро (Luiza Valdetaro)
Кайо Мендес — Тео Бекер (Theo Becker)
Ерсилия — Норма Блум (Norma Blum)
Кейроз — Отавио Мюлер (Otavio Muller)
Пауло Сезар Асунсао — Пауло Вильена (Paulo Vilhena)
Яра — Шерон Менезес (Sheron Menezes)
Пейшото — Освалдо Лурейро (Oswaldo Loureiro)
Нелито Мотиньо — Тауматурго Ферейра (Taumaturgo Ferreira)
Зека Рейш — Бруно Абраао (Brunno Abrahao)
Жоел Кавалканти — Андре Барос (Andre Barros)
Д-р Фелипе — Сесил Тире (Cecil Thire)
Уандерлей — Нилдо Паренте (Nildo Parente)
Биду — Дуду Азеведо (Dudu Azevedo)
Клебер — Фабио Араужо (Fabio Araujo)
Линеу Васконселус — Уго Карвана (Hugo Carvana)
Лоривал — Жайро Матос (Jairo Mattos)
Зайра — Жанаина Линсе (Janaina Lince)
Дуду — Бруно Кариати (Bruno Cariati)
Сади — Мигел Ромуло (Miguel Romulo)
Режина — Алини Боржес (Aline Borges)
Елиет Коймбра — Изабела Гарсия (Isabela Garcia)
Виктория — Дебора Лам (Debora Lamm)
Чагас — Дъглас Саймон (Douglas Simon)
Гилерме — Марсело Вале (Marcelo Valle)
Жайро Кардосо — Шико Диаз (Chico Diaz)
Каетано — Рони Вилела (Roney Villela)
Оскар — Карлос Евелин (Carlos Evelyn)
Кармен Сантана — Готша (Gotsha)
Уанда — Паула Перейра (Paula Pereira)
Марта — Ивон Хофман (Ivone Hoffman)
Убалдо Кинтела — Грасиндо Жуниор (Gracindo Júnior)
Сониня — Жулиана Барони (Juliana Baroni)
Едуардо Луиз — Денис Карвальо (Denis Carvalho)
Кристиано Реиш — Алешандре Боржес (Alexandre Borges)
Иван — Марсело Лем (Marcelo Laham)
Бруно Карвальо — Сержио Менезез (Sérgio Menezes)
Тадеу — Алешандри Морено (Alexandre Moreno)
Едсон Селулари (Edson Celulari)
Алис — Ана Паула Арозио (Ana Paula Arósio)
Кристиан Торлони (Christiane Torloni)
Клаудия Рая (Cláudia Raia)
Фрагозо — Джаксон Антунес (Jackson Antunes)
Бети Гофман (Betty Gofman)
Марилия Пруденте да Кошта — Алесандра Негрини (Alessandra Negrini)
avatar
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 4897
Присъедини се към дата * : 26.07.2009
Възраст * : 20

Вижте профила на потребителя http://telenovelibg.8forum.info

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите